Helló, Tashi Delek minden tanítványnak, Szanghatagnak és gyakorlónak. Azoknak, akikkel ismerjük egymást, és azoknak, akikkel fizikailag nem találkoztunk ugyan, de a Dharma tanításának köszönhetően ismerjük egymást. Üdvözlök mindenkit!

Igen, tudom, hogy nagyon kihívásokkal teli évünk volt. De ez elmúlt, és most egy új kezdet elé nézünk, az életnek egy új fejezete kezdődik. Az újévet a különböző hagyományok más naptár szerint számolják. A tibeti holdújév idén február 12-e. Hongkongból visszatértem Ausztráliába, a karantén éppen február 11-én ér véget, így meg fogom ünnepelni azt a napot, és egyúttal egy Szang felajánlás tűzpúdzsát is elvégzek. Gondolni fogok mindnyájatokra és a hozzátartozóitokra, a betegekre és az elhunytakra. És azokra is, akik még élnek, és az élet előttük áll.

Remek 2021-es új évünk és sok szerencsénk lesz. Minden szerencse lehetséges, mert rendelkezésünkre áll a Tárá Szerencsepalota és a Kívánságteljesitő Kincsesváza. Mivel ezt a szertartást elvégeztük, nézzünk egy nagyszerű év elé, mindenki tekintsen előre.

Ugyanakkor mindez csak ezrednyi feltétele a szerencsének. Továbbra is fejlesztenünk kell magunkat a tanulásban és a gyakorlásban, tudatosnak kell lennünk, és bölcsebbé, együttérzőbbé kell válnunk. Mivel több erőnk van, ezért tudunk másokkal törődni, nemcsak önmagunkkal. És nem szűklátókörűen nézzük a dolgokat, hanem sokkal tágabb a nézőpontunk, és hosszabb távlatokban gondolkodunk. Ezt jelenti együttérzőnek és erősnek lenni. Ezért képesek leszünk nagyon tisztán és világosan döntéseket hozni, mert bölcsebbek leszünk.

Mindent magunknak kell megtennünk, mert hisszük és megértjük, hogy nem Isten, vagy Buddha, vagy bárki más az, aki megment minket. Tudjuk, hogy Isten és Buddha önmagunkban van. Mi magunk is képesek vagyunk rá, miért lenne szükségünk, hogy másokra támaszkodjunk? Természetesen a feltételeket össze kell gyűjtenünk ehhez. Ezért egy imát fogok küldeni nektek. Ez a legjobb ima Dolpópa Sherab Gyalcentől, Dolpo Buddhájától. Miért? Mert ez nemcsak annyit mond: “Ó, legyen sok szerencséd, és imádkozom érted”. Sokkal több ennél. Ez a buddhatermészet legmélyebb jelentésén alapszik, az ok-okozatiság megfelelő összeállásán. Megfelelő az ő bölcsessége és együttérzése miatt. 

Így most elküldöm nektek ezt az imát. Mindenki hallgathatja, legalább az újév első napján, Február 12-én. Emellett minden nap, az autóban, telefonon vagy bárhol hallgathatjátok, vagy olvashatjátok, és énekelhetitek is. Ezt az évet azzal kezdjük, hogy ezt elküldjük nektek.

Igazán nagyon hálás vagyok minden támogatásotokért, és hogy támogatjátok a Dzokdent, az aranykor elképzelését. És azért is, hogy saját magatok érdekében tanultok és gyakoroltok. Nagyon hálás, és nagyon büszke is vagyok rátok. Még többet is tehetünk. Ezért örömmel várjuk az újévet. Sok szerencsét mindenkinek!

© Copyright 2017 Shar Khentrul Jamphel Lodrö