Bună tuturor, tashi delek, An Nou și Fericit tuturor discipolilor, membrilor Sangha și practicanților. Cei care vă cunoașteți și cei care nu v-ați întâlnit în persoană, dar vă cunoașteți prin legătura cu Dharma. Buna ziua tuturor!


Da, știu că am avut un an foarte dificil. Dar a trecut și acum avem un început nou. Deci o să avem un capitol nou al vieții. Pentru Anul Nou, diferite tradiții au calendare diferite. Anul Nou în Tibet începe pe 12 februarie. Așa ca o să sărbătoresc această zi când termin perioada de carantină, după reîntoarcerea din Hong Kong pe data de 11 februarie. Este o zi specială, așa ca o să sărbătoresc această zi și o să oficiez o puja a focului – ofrandă Sang. O să mă gândesc la voi toți și la cei apropiați vouă, la cei care sunt bolnavi și la cei care au plecat dintre noi. De asemenea, mă gândesc și la cei care trăiesc și au toata viața înaintea lor.


O să avem un An Nou 2021 deosebit și o să avem mult noroc. Orice bogăție este posibilă pentru ca noi am avut Palatul Bunăstării al Tarei și Vazele Prețioase care îndeplinesc dorințele. Pentru că am onorat această activitate, vom avea un an excelent, vom avea ani buni de acum înainte. Așa că toată lumea ar trebui să fie nerăbdătoare.


Dar în același timp, putem spune că Tara și tot ce am făcut îndeplinesc, să zicem, o mie de condiții pentru noroc. Așa că trebuie să cultivăm studiul și practica noastră, să fim mai atenți și să devenim mai înțelepți și să dezvoltăm compasiune. Mai multă compasiune înseamnă că avem mai multă putere pentru a putea avea grijă de alții. Nu să ne îngrijim numai de noi înșine. Și să nu avem un scop îngust, ci un scop foarte larg și de lungă durată. Aceasta înseamnă să ai compasiune și să ai tărie. Și atunci vom putea lua decizii corecte și clare, pentru că atunci devenim mai înțelepți.
Așa că trebuie să facem toate aceste lucruri noi înșine, pentru că noi credem și înțelegem ca nu Dumnezeu sau Buddha sau altcineva ne salvează. Mai degrabă, Dumnezeu și Buddha sunt în interiorul nostru sau că noi înșine putem face aceste lucruri. Deci, de ce nu trebuie sa ne bazăm pe alții? Desigur, trebuie să strângem condițiile. Așa că am să vă trimit o rugăciune cu acest mesaj. Această rugăciune este cea mai bună, cea mai bună rugăciune a lui Dolpopa Sherab Gyaltsen, Buddha din Dolpo. De ce? Pentru că nu este cum am spune: “Ah, să aveți noroc și mă rog pentru voi”. Nu este așa  Este mult mai mult. Este un sens din adâncul înțelegerii naturii de Buddha. Aduce împreună foarte bine cauzele și condițiile. Atât de bine, datorită înțelepciunii și compasiunii lui Dolpopa.


De aceea, o să vă trimit această rugăciune. Și toți să o ascultați cel puțin de Anul nou: pe 12 februarie. Se poate asculta în fiecare zi, în mașină, pe telefon sau oriunde. Într-o zi puteți să o ascultați, în altă zi să o citiți și chiar să o cântați. Dar în acest an începem să o trimitem.


Sunt foarte, foarte recunoscător pentru ajutorul și sprijinul vostru pentru Dzokden, viziunea Erei de Aur. De asemenea și pentru faptul că studiați și practicați pentru voi, pentru forța voastră. Așa că sunt foarte recunoscător și foarte mândru de voi. Putem să progresăm și mai mult. De aceea abia așteptăm Anul Nou. Mult noroc tuturor!


        
    

© Copyright 2017 Shar Khentrul Jamphel Lodrö